Turn signals not resetting

User avatar
gnat
OG (First 100 Outposters!)
Posts: 1189
Joined: Sat Jan 06, 2018 6:54 am
Location: If you knew, you'd move

Re: Turn signals not resetting

Post by gnat » Wed Sep 05, 2018 4:08 pm

Won't know for sure until I try, but I think it's just some adjustment.

In an ideal world I'll be able to do it without removing the steering wheel again, but not with the way this week has been going in car related avenues...

User avatar
Black-Out
NG (Second 100 Outposters!)
Posts: 92
Joined: Thu Mar 22, 2018 10:18 am

Re: Turn signals not resetting

Post by Black-Out » Sat Sep 08, 2018 10:59 am

Any luck on this yet? I actually need to get another stalk for mine because my damn trip computer stalk just cracked...... -_-
William-
Current Ridez:
87' Dodge Conquest TSi
88' BMW 635CSi
89' Merkur XR4Ti
90' Mitsubishi 3000GT VR-4
95' BMW M3
99' BMW 328i Sedan
00' BMW 528i Sedan
00' Pontiac Fire Hawk Trans-Am
02' Porsche 911 Carrera
08' BMW 335i Coupe
10' Mercedes Benz E350 4-Matic AMG Sport

User avatar
gnat
OG (First 100 Outposters!)
Posts: 1189
Joined: Sat Jan 06, 2018 6:54 am
Location: If you knew, you'd move

Re: Turn signals not resetting

Post by gnat » Sat Sep 08, 2018 11:59 am

Black-Out wrote:
Sat Sep 08, 2018 10:59 am
Any luck on this yet? I actually need to get another stalk for mine because my damn trip computer stalk just cracked...... -_-
The 100+ degree heat is finally gone today, but now it's raining :(

I was planning to reinstall the old unit again since I now suspect that there is no issue with it. Assuming that my hunch is true if it's a 4 stalk module you need I'd be willing to work out a deal on the slightly used module (assuming that it is successfully tested out too).

User avatar
32wildbilly
OG (First 100 Outposters!)
Posts: 1489
Joined: Sat Jan 06, 2018 2:46 pm
Location: Kneebraska

Re: Turn signals not resetting

Post by 32wildbilly » Sat Sep 08, 2018 5:47 pm

gnat wrote:
Sat Sep 08, 2018 11:59 am
Black-Out wrote:
Sat Sep 08, 2018 10:59 am
Any luck on this yet? I actually need to get another stalk for mine because my damn trip computer stalk just cracked...... -_-
The 100+ degree heat is finally gone today, but now it's raining :(

I was planning to reinstall the old unit again since I now suspect that there is no issue with it. Assuming that my hunch is true if it's a 4 stalk module you need I'd be willing to work out a deal on the slightly used module (assuming that it is successfully tested out too).
For the small sum of:
One-million-dollars-wmcs0v.jpg
One-million-dollars-wmcs0v.jpg (28.07 KiB) Viewed 140 times
...plus labor, of course!

User avatar
gnat
OG (First 100 Outposters!)
Posts: 1189
Joined: Sat Jan 06, 2018 6:54 am
Location: If you knew, you'd move

Re: Turn signals not resetting

Post by gnat » Sun Sep 16, 2018 12:06 pm

Well not so easy after all :( Seemed like such a logical answer...

Pulled it back apart today and found that the module was exactly where I left it seated all the way back where it should be able to fully engage.

Finally used Jake's torque guide for something and it says yellow 8mm 8.8 bolts should be at 24nm. I set my wrench for so and ultimately gave up trying to torque it down as it just kept going (not stripped though)...

So the next step is to let a dealer diagnose it for a possible warranty replacement. Wonder if they are going to complain that I'm leaving the column facia and airbag off to cut their diagnostic time that they can charge me :lol:

The more I look at this, the less I suspect the part though (but there really isn't anything else to suspect...). Sitting in a parking spot with the engine running, engaging the left blinker and working the wheel as in a turn, the blinker almost always reset as expected. The right blinker, however, only reset once out of ten test "turns". In a couple of test drives (I put the wheel on a bit crooked :() only the left blinker reset once out of all the turns that were made (both directions).

User avatar
32wildbilly
OG (First 100 Outposters!)
Posts: 1489
Joined: Sat Jan 06, 2018 2:46 pm
Location: Kneebraska

Re: Turn signals not resetting

Post by 32wildbilly » Sun Sep 16, 2018 2:44 pm

gnat wrote:
Sun Sep 16, 2018 12:06 pm
Well not so easy after all :( Seemed like such a logical answer...

Pulled it back apart today and found that the module was exactly where I left it seated all the way back where it should be able to fully engage.

Finally used Jake's torque guide for something and it says yellow 8mm 8.8 bolts should be at 24nm. I set my wrench for so and ultimately gave up trying to torque it down as it just kept going (not stripped though)...

So the next step is to let a dealer diagnose it for a possible warranty replacement. Wonder if they are going to complain that I'm leaving the column facia and airbag off to cut their diagnostic time that they can charge me :lol:

The more I look at this, the less I suspect the part though (but there really isn't anything else to suspect...). Sitting in a parking spot with the engine running, engaging the left blinker and working the wheel as in a turn, the blinker almost always reset as expected. The right blinker, however, only reset once out of ten test "turns". In a couple of test drives (I put the wheel on a bit crooked :() only the left blinker reset once out of all the turns that were made (both directions).
h0B54C8A3.jpeg
h0B54C8A3.jpeg (56.03 KiB) Viewed 118 times

User avatar
FRUNKenstein
OG (First 100 Outposters!)
Posts: 1295
Joined: Fri Jan 05, 2018 11:02 pm
Location: Overland Park, KS
Contact:

Re: Turn signals not resetting

Post by FRUNKenstein » Tue Sep 18, 2018 12:40 pm

Jeez, just buy one of these off Amazon. $65.99. Problem solved. You're welcome.
51kANoc0g7L._SX425_.jpg
51kANoc0g7L._SX425_.jpg (26.28 KiB) Viewed 113 times
www.kansascityautomuseum.com
Current:
2002 996TT X50, Guards Red
1987 928S4 Guards Red
1987 951 Guards Red

2006 955S Arctic Silver
2006 955S Lapis Blue
Gone but not forgotten: 1999 996 C4 Aerokit Black; 1990 964 C2 Guards Red

User avatar
FRUNKenstein
OG (First 100 Outposters!)
Posts: 1295
Joined: Fri Jan 05, 2018 11:02 pm
Location: Overland Park, KS
Contact:

Re: Turn signals not resetting

Post by FRUNKenstein » Tue Sep 18, 2018 12:42 pm

Or you could just "go BMW."
QoKsPfT.jpg
QoKsPfT.jpg (66.63 KiB) Viewed 113 times
www.kansascityautomuseum.com
Current:
2002 996TT X50, Guards Red
1987 928S4 Guards Red
1987 951 Guards Red

2006 955S Arctic Silver
2006 955S Lapis Blue
Gone but not forgotten: 1999 996 C4 Aerokit Black; 1990 964 C2 Guards Red

User avatar
FRUNKenstein
OG (First 100 Outposters!)
Posts: 1295
Joined: Fri Jan 05, 2018 11:02 pm
Location: Overland Park, KS
Contact:

Re: Turn signals not resetting

Post by FRUNKenstein » Tue Sep 18, 2018 12:47 pm

BTW, I assume you already tried:
maxresdefault.jpg
maxresdefault.jpg (142.09 KiB) Viewed 112 times
www.kansascityautomuseum.com
Current:
2002 996TT X50, Guards Red
1987 928S4 Guards Red
1987 951 Guards Red

2006 955S Arctic Silver
2006 955S Lapis Blue
Gone but not forgotten: 1999 996 C4 Aerokit Black; 1990 964 C2 Guards Red

User avatar
FRUNKenstein
OG (First 100 Outposters!)
Posts: 1295
Joined: Fri Jan 05, 2018 11:02 pm
Location: Overland Park, KS
Contact:

Re: Turn signals not resetting

Post by FRUNKenstein » Tue Sep 18, 2018 12:52 pm

12552820_757269307738264_299410001034394-1.jpg
12552820_757269307738264_299410001034394-1.jpg (121.87 KiB) Viewed 111 times
www.kansascityautomuseum.com
Current:
2002 996TT X50, Guards Red
1987 928S4 Guards Red
1987 951 Guards Red

2006 955S Arctic Silver
2006 955S Lapis Blue
Gone but not forgotten: 1999 996 C4 Aerokit Black; 1990 964 C2 Guards Red

Post Reply